NieuwsfLex is van Lex Schuijl,
correspondent en verantwoordelijk voor de verslaggeving van de actuele maatschappelijke
en politieke situatie in Harderwijk en Omgeving.

NIEUWSFLEX

NIEUWS

INTERN NIEUWS VANUIT DE HARDERWIJKER COURANT

Lex is recentelijk 70 jaar geworden. Hieperdepiep…Hoera! Namens iedereen van harte gefeliciteerd Lex.


Jenny heeft als eindredacteur van de Harderwijker Courant veel contact met Lex. De woorden van Jenny (dank je wel Jenny!) zeggen veel over Lex: Anderen zitten op die leeftijd achter de geraniums en bemoeien zich niet meer met het

maatschappelijk leven, voor Lex gaat dat absoluut niet op.

Lex is drukker dan ooit: hij is bezig met het schrijven van nog een boek (hij schreef er al één een aantal jaren geleden), voert de eindredactie van het Harderwijker wijkblad De Hoorschelp, draagt bij aan de uitgaven van de historische vereniging in Harderwijk, is bezig voor de website Harderwijkse Zaken en is al ruim tien jaar de bevlogen en enthousiasten correspondent voor de Harderwijker

Courant!


Lex móet zijn tijd wel nauwgezet indelen, anders komt deze zeventigjarige elke dag gewoon tijd te kort. Dat indelen doet de veteraan uiteraard met militaire precisie! Dat militaire krijgt natuurlijk extra aandacht: veteranendagen, herdenkingen, Lex vergeet nooit daar melding van te doen. Deze maand maakte hij nog een mooi verslag van de opening van de nieuwe opleidingslocatie Kranenburg en Veiligheidsdag Landstede in Harderwijk door niemand minder dan onze minister van defensie, Ank Bijleveld.


En Lex nam zijn kans waar: met onze Minister van Defensie Ank Bijleveld op de foto!


Of nam Ank de kans waar, met Lex op de foto?


En nog steeds jong! Een mooiere leeftijd om nog van alles te ondernemen is er gewoon niet! Van harte, Lex, nog vele jaren, veel schrijfsels, veel onderwerpen, veel gezondheid en ook een beetje geluk!

WERKZAAM VOOR HET VITTEPRAETJE VAN HERDEREWICH

Ook in 2018 heeft de redactie van het Vittepraetje het mooie kwartaalblad weer kunnen voorzien van informatieve artikelen. Zoals elk jaar zijn er 4 Vittepraetjes verschenen, die elk een omvang hadden van 24 pagina’s op A4-formaat. Elke uitgave bevatte een hoofdartikel, zoals de ’40 jaar gerookte paling’, ‘Eibert den Herder’, ‘De Infanterie in Harderwijk’ en ‘De asbeststeenfabriek van Harderwijk’.


Verder zijn diverse artikelen opgenomen over interessante personen en opmerkelijke zaken uit de geschiedenis van Harderwijk, zoals bijvoorbeeld ‘Stanislaus van Harderwijk’, ‘Een verdoemd Pandorabeeld in de tuin van de Essenburgh’, ‘De Heks van Harderwijk’, ‘De Arkemheenpolder en Harderwijk’, ‘De Zuiderzeesteunwet’, ‘5 generaties Gezusters De Lange’ en ‘Een scheepsramp verdicht’.


In 2018 bestond de redactie uit Gijsje Verwijs-ten Hove, die al vele jaren de eindredactie verzorgt en Ed van der Heijden, hoofdredacteur en mijzelf. Aan het eind van het jaar is Jan Ruijne ook tot de redactie toegetreden.


Om de inhoud zo divers mogelijk te maken willen wij zoveel mogelijk artikelen over verschillende onderwerpen plaatsen. De redactie heeft een beroep gedaan op auteurs om de aangeleverde artikelen kort en bondig aan te leveren. De redactie ontvangt graag artikelen van leden, die iets over de geschiedenis van Harderwijk of Hierden schrijven of geschreven hebben. In principe niet langer dan 4 pagina’s A4, inclusief de afbeeldingen. Wij bedanken iedereen, die hebben bijgedragen aan de verschijning van onze bladen in 2018.ENIGE NIEUWSITEMS


KONINKLIJKE AANDACHT

OGB Design

Klik hier voor het redactioneel stuk


MARK RUTTE IN DE DIALOOG

OGB Design

Klik hier voor het redactioneel stuk


STICHTING INDISCHE HARDERWIJKERS

OGB Design

Klik hier voor het redactioneel stuk


Klik op de foto voor een vergroting